Is creatief coachen iets voor mij?

Een volmondige 'ja'! Creatief coachen is voor iedereen toegankelijk. creativiteit is geen magische skill die je bezit, maar een menselijke kwaliteit waarmee je werkelijk elk gebied in je leven kan exploreren en onderzoeken. 

 

Wie vindt hulp bij De Levensboom?

De Levensboom is een veilige ontmoetingsplek voor vrouwen (vanaf 16 jaar) die voluit voor groei kiezen en dat willen doen onder begeleiding van een nieuwsgierige en aanmoedigende coach. 

 • Ik help met het losmaken van gestagneerde levensenergie en begeleid je zo bij je helingsproces tijdens een burn-out of depressie
 • Ik bied hulp bij het (her)schrijven van je levensverhaal. Van het verwerken van gebeurtenissen, het heroriënteren van je wensen en dromen tot het concreet uitwerken van je doelen. Dit alles visualiseren we d.m.v. artistieke expressie en kunstzinnige creaties. Bijvoorbeeld:
  • Je wil gezonder leven;
  • Je wil het leven opnieuw opnemen na een verpletterende breuk/scheiding;
  • Je wil verder na een ontslag;
  • Je wil uitzoeken wat écht bij je past;
  • ...

Samen geven we richting aan je droomleven terwijl je jezelf de broodnodige tijd gunt om te spelen. Zo herontdek jij de wereld, leer jij nieuwe mogelijkheden te zien en aanschouw jij problemen of obstakels door een andere bril. 

 

 

Welke rol speelt creativiteit hier dan in?

Ik zie kunst als middel om jezelf te doorgronden, je emoties te doorvoelen en gebeurtenissen te plaatsen. De coachingsessies worden dan ook steevast afgewisseld met gesprekstherapie. Soms maken we samen een oefening in de praktijk, op andere momenten geef ik je 'huiswerk' mee. Die breng je de daaropvolgende sessie opnieuw mee en dan vormt deze opdracht de basis van onze nieuwe ontmoeting. 

 

Kortom: de creatieve oefeningen (bv. schilderen, collages maken, schrijfoefeningen,...) zijn tools om aangebrachte thema’s verder te observeren, bevragen, exploreren en daarop te reageren.

 

 

Creatief coachen is ook ‘in je lijf komen’...

De coachingsessies kunnen aangevuld worden met massagetherapie. Want, creatieve therapie en lichaamsgericht werk staan niet los van elkaar. Massagetherapie is niet alleen een 'aangenaam relaxmomentje', maar ook een manier om dieper in je lijf te dalen en je lichaam opnieuw aan te leren voelen en blokkades te ontdekken. Die bevindingen nemen we op hun beurt weer mee in de coachingsessies. 

 

 

Zin om samen met mij een nieuw pad te ontdekken?

Super! Ik ben alvast ongelooflijk trots op jou dat jij deze stap zet! 

Heb jij nog vragen? Of wil jij weten of we samen verder kunnen? Boek dan je gratis kennismakingsgesprek (ong. 20 minuten).